Opleiding Interieurstyliste

 

Om weer een opleiding te gaan doen had ik mij begin dit jaar nooit kunnen bedenken, maar door de invloed van Instagram waar ik natuurlijk dagelijks content opmaak ben ik bevangen door het styling virus, lees verander virus... Maar ook door het feit dat ik nu de vijftig gepasseerd ben en ik merk dat mijn lichaam het niet meer zo leuk vind om acht uur per dag op de winkelvloer te staan. Ik begin wel wat lichamelijke klachten te krijgen maar ben ook vooral moe als ik weer naar huis moet rijden. Dus toen ik me bedacht dat ik mijn huidige baan in de parfumerie nooit ga volhouden tot aan mijn pensioen, kwam er net een reclame van de LOI op de tv waarin je dit jaar nog in aanmerking zou kunnen komen voor een STAP budget. Ik liet me dat geen twee keer zeggen en melde me aan voor deze opleiding en toen maar hopen dat ik er online via het UWV erdoor heen kwam. De eerste twee keren lukte dat dus niet maar de derde keer was scheepsrecht!!  

Tja dus nu ben ik dus met de opleiding begonnen en ik moet eerlijk zeggen dat het best veel is. Naast mijn werk en alle blogs schrijven komt het best wel een beetje in het gedrang, maar ben daar langzaam aan een modus in gaan krijgen. Het begin van de opleiding gaat vooral over allerlei stromingen en stijlen vanaf 1900 tot nu.  Ik ben voor mezelf een verslag op de computer aan het maken met de oefeningen die je moet maken. Ook heb ik al een opdracht moeten maken die ik online moest inleveren en waarvan de uitslag maar redelijk was.... Dat viel even tegen, ik dacht echt dat ik het helemaal goed had gedaan maar met de uitleg die ik erbij kreeg snapte ik wel wat de docent bedoelde.

De volgende hoofdstukken gaan over een Plan van Eisen van de klant, schetsontwerp maken, plattegrond en een voorlopig ontwerp maken op schaal tekenen en digitaal tekenen.